This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Jämsän kansainvälinen huopakesä

Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitos (nyk. Jyväskylän aikuisopisto, Käsi- ja taideteollisuusala), Suomen huopayhdistys ry Filtti ja Jämsän kaupungin kulttuuritoimi ovat järjestäneet vuodesta 1999 Jämsän kansainvälisen huopakesän.

International felt exhibition 2004Kansainvälisellä huopakesällä on merkittävä asema Jämsän kesätapahtumissa. Se on osa taidenäyttelytoimintaa, mutta huopa on myös oleellinen osa jämsäläistä perinnettä. Olemme saaneet tutustua jo noin kymmenen vuoden ajan huopataiteilijoihin ympäri maailmaa ja näyttelystä on tullut Jämsälle odotettu perinne. On ymmärretty, että huopa mukautuu taiteeksi, liikelahjaksi tai perinteiseksi käyttöesineeksi. Huopa elää vahvasti tässäkin ajassa.

Vuodesta 2004 lähtien näyttelyä on juhlistettu Vuoden huovuttaja -valinnalla. Vuoden huovuttajan palkinto annetaan huovuttajalle, joka on osoittanut poikkeuksellisen omaperäistä ja korkealaatuista huopaosaamista taidekäsityössä, taideteollisuudessa, tekstiilitaiteessa tai kasvatustyössä. Palkinto jaetaan joka neljäs vuosi ja siihen kuuluu kutsunäyttely, näyttelyjulkaisun tekeminen ja julkistaminen Jämsän kansainvälisessä huopakesässä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai työryhmälle.

Ritva Hellsten
kulttuuritoimenjohtaja, Jämsän kaupunki

Leena Sipilä
koulutuspäällikkö, Jyväskylän aikuisopisto / Käsi- ja taideteollisuusala, Petäjävesi