This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Puuseppä Joel Naarajärvi

Joel syntyi 11.7.1896 Kuhmoisissa. Puoliso Hilja, o.s. Peltonen, ent. Heimonen, synt. 21.5.1886 Jämsässä. Avioliitto oli vaimon toinen, josta lapset Asser ja Irkka.

Joel muutti Jämsään puusepän oppiin Gunnar Eklundin Seurahuoneen verstaalle. Sen jälkeen, kun v. 1917 J. A. Linden osti Eklundilta Seurahuoneen puusepänverstaan, Joel jäi Lindenin puusepäksi 17 vuodeksi asevelvollisuusaika mukaan luettuna.

Joel oli kohtalaisen hyvä, aikaansaapa puuseppä ja melko säännöllinen elämäntavoiltaan. Vaikka oli jonkun verran itsepäinen, niin työtovereitten kanssa hän oli kuitenkin sopuisa.

Joel osallistui koko ajan kiinteästi sos.dem. työväenjärjestö- ja kunnalliseen toimintaan. Hän oli mm. kunnanvaltuuston jäsen ja terveydenhoitolautakunnan puheenjohtaja.

Joel rakennutti perheelleen omakotitalon Lukkoilantien varrelle postitalon vastapäätä olevalle tontille.

Kun Jämsän Osuusliikkeelle v. 1929 valmistui myymälärakennus Mottilantien varteen, niin siitä lähtien Naarajärven puolisoilla oli talon toisessa kerroksessa Matkustajakoti Jämsä n. 4 vuoden ajan. Sen jälkeen, kun ilmeisesti tuon majoitusliikkeen tuotot alkoivat vähentyä ja kun Joelille työväenjärjestön luottamustehtävässä tapahtui pieni rike, joka hänen olisi pitänyt selvittää, ja kun hän oli myynyt talonsa ja lopettanut matkustajakodin toiminnan, niin hän katsoi parhaaksi perheineen muuttaa v. 1934 Jämsästä pois Jyväskylään ja edelleen Etelä-Suomeen, jossa muutteli paikasta toiseen.