This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Lentäen ensi-iltaan

Aamulehti: Hallin Janne elokuva oli suuri menestys paikkakunnalla, mutta taloudellinen tappio tuotantoyhtiölle kokonaisuudessaan.Hallin Janne elokuvan maailman ensi-ilta oli 31.8.1950 viimeistä paikkaa myöten täydessä Hallin Korpi-Elossa. Ilta-Sanomat uutisoi 1.9.1950: "Lentäen Hallin Jannen ensi-iltaan". Suuren maailman tyyliin kuljetettiin tilaisuuteen kutsuvieraita, näyttelijöitä sekä Fenno-Filmin ja lehdistön edustajia Helsingistä Veljekset Karhumäki Oy:n kahdella lentokoneella Halliin. Koneet olivat Elokuva-Aitan mukaan kaksi Karhumäen "hopeanhohtoista lintua Lappi ja Salama". Seudun silmäntekeviä oli Vapaa Sana-lehden 11.9.1950 uutisen mukaan myös läsnä aina rovastia ja vallesmannia myöten.

"Näyttelijät kukitettiin ja hallilainen insinööri Sarparanta piti puheen. Korpi-Elossa oli hauskaa kaiken muunElokuvan kutsuvierasnäytös oli 8.9.1950 Helsingin Bio Rexissä, mutta ”maailman ensi-ilta”, josta lehdet laajasti uutisoivat oli 31.8.1950 Hallin täpötäydessä Korpi-Elossa.
ohessa myös kerran seurata
täyshämäläisen maaseutuyleisön ensi-iltareagointeja. Siellä ei kansa koskaan kuulu elokuvissa taputtavan käsiään. Mutta nyt taputettiin ja paljon muutakin tyytyväisyyttä osoitettiin. Mutta sen myös havaitsi, että erikoisen suurta kiinnostusta kesken tarinan jännittyneen seuraamisen herättivät ne filmin kohtaukset, joissa yleisö itse tiesi jotenkin olleensa mukana. Kurkistettiin ja tähystettiin tarkkaan, mahtoiko oma itse jossakin joukossa vilahtaa."

Myös Elokuva-Aitta kertoi ensi-illan tunnelman olleen juhlava ja lämmin. Lehti uutisoi: "Kaikesta näki, että hyvät suhteet olivat kesän aikana punoutuneet Fenno-Filmin Ryhmä Hällströmin ja Hallin Jannen kotipitäjäläisten kesken. Koko pitäjähän on ollut jalkeilla, kun yhteisvoimin on yritetty, että heidän oma filminsä onnistuisi. Ja onnistuihan se, nyt se todettiin."

Ensi-illan päätteeksi Veljekset Karhumäki Oy tarjosi vieraille illallisen Kerho-ravintolassa, jonka paikalle tuhoutumisensa jälkeen on rakennettu uusi ravintola ja nimenä - tietenkin - Hallin Janne. Illallisilla vallitsi Elokuva-Aitan sanoin "sama vilpitön, välitön, sydämellinen tunnelma, mikä tuntuu olevan sitä aitoa kuoreveteläistä".