This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Katsojamenestys kotiseudulla

Elokuva sai kohtuullisen hyvät arvostelut kriitikoilta. Erityisesti Helge Herala sai kiitosta Jannen osasta. Alkuun pelättiin hänen olevan liian hento-otteinen niin miehiseen osaan, mutta pelko oli aiheeton. Elokuva-Aitta kehuu Heralaa "oikeaksi voimakeskukseksi, jonka käsissä eivät kivenjärkäleet - saatikka sitten tyttölapset - paljon paina. Hän heiluttaa viikatetta kuin Pellon Poika ja kannustaa uljaan raudikkonsa yli aitojen ja veräjien, että ryskinä käy. Hän on kooltaan komea ja ryhdiltään reipas ja hänen touhuissaan on jotain poikamaista."

Vaikka Hallissa teatteri oli pitkään loppuunmyyty, ei yleisömenestys muualla ollut riittävä. Hallin Janne tuotti Fenno-Filmille tappiota runsaat 1 500 000 silloista markkaa. Elokuva jäi vuonna 1942 perustetun tuotantoyhtiön viimeiseksi, sillä Fenno-Filmi ja Adams-Filmi yhdistyivät uudeksi Fennada-Filmiksi.

Televisiossa Hallin Janne on kerännyt viidessä esityksessä vuosina 1963, 1967, 1974, 1980 ja 1990 yhteensä lähes kolme miljoonaa katsojaa.

Hallin Jannen kuvausten yhteydessä Kuoreveden Kärki järjesti isot Kruunuhäät, joissa esiintyi myös elokuvan näyttelijöitä. Kuvassa Hallin Jannena Helge Herala ”hääkäräjillä” Hallin Pirtillä 9.7.1950.