Church environment, Image gallery

 Jämsän ristikirkon itäsakarassa on kuori. Siinä keskeisin on alttari, jonka eteläreunassa on ikkunasyvennyksenä kastekappeli ja länsireunassa saarnastuoli.
Zoom image
Terttu Etelämäki, (c) Jyväskylän yliopisto, kirkkoaiteen ja arkkitehtuurin tutkimusinstituutti, Jämsän-Kuoreveden seurakuntayhtymä, Museo24-projekti, Berndt Abraham Godenhjelmin kaksiosainen alttaritaulu Kirkastus ja Ehtoollinen sijoitettiin Jämsän kirkkoon 1848 ja palon jälkeen uuteen kirkkoon 1929.
Zoom image
Terttu Etelämäki, (c) Jyväskylän yliopisto, kirkkoaiteen ja arkkitehtuurin tutkimusinstituutti, Jämsän-Kuoreveden seurakuntayhtymä, Museo24, Godenhjelm on vanginnut kuvaan dramaattisen hetken. Jeesus on juuri kertonut yhden oppilaistaan kavaltavan hänet. Pöydän toisella puolella Juudas pitää rahakukkarostaan kiinni. Malja ja leipä kertovat ehtoollisen asettamisesta.
Zoom image
 Jämsän kirkon saarnastuoliin kuuluva kaikukatos eli baldakiini muistuttaa Kristuksen kuninkuudesta.
Zoom image
 Artwork painted by the artist Urho Lehtinen in the window recess and glass window of the baptism chapel of Jämsä church.
Zoom image
 Itämaan tietäjät kumartavat vastasyntynyttä Jeesus-lasta. Urho Lehtisellä oli Marian mallina Hilja Lehtinen. Itämaan tietäjien malleina olivat kunnallisneuvos Armas Raitio (oikealla), rovasti Kaarlo Ristikankare (vasemmalla) ja kunnankirjuri Ali Keskinen (keskellä).
Zoom image
 Kastemalja muistuttaa Jumalan sanasta: ”Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut. Sinä olet minun.” (Jes. 43:1)
Zoom image
 Jeesuksen oppilaista veljekset Jaakob (oikealla) ja Johannes (vasemmalla) sekä Pietari keskellä. Evankeliumien mukaan oppilaat olivat peloissaan. Taiteilija ilmentää ehkä enemmän kunnioituksen tunnetta. (Hanka)
Zoom image
 Elämänpuun juurella nainen ja mies saavat Ikuisuuden enkeliltä evankeliumin sanoman. ”Jolla on korvat se kuulkoon.”
Zoom image