This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Uusi vuosituhat - uudet haasteet


04_kulkue.jpg1990-luvun alussa lamavuodet iskivät pahasti suomalaiseen yhteiskuntaan. Muutosten edessä Jyryn sosiaalinen tehtävä ja rooli ihmisten vapaaehtoisuuteen perustuvassa kansanliikkeessä korostui. Seurassa aktivoitiin mm. lapsille ja varhaisnuorille suunnattu LETE-toiminta (liikuntaa, elämyksiä, tietoa ja taitoja, empatiaa). Uusi lajimuoto, pesäpallo, virisi ja saavutti nuorten parissa suosiota. 1990-luvun mittaan uinnissa ja yleisurheilussa yllettiin muutamien yksilöiden saavutusten myötä jopa aivan SM-tasolle asti. Paikkakunnan suurimmaksi urheilutapahtumaksi on noussut Ilveksen kanssa järjestettävät pika- ja aitajuoksukarnevaalit.

Uuden vuosituhannen puolelle Jyry siirtyi lamavuosista taloudellisessa mielessä selvinneenä, mutta seura on silti erilaisten haasteiden ja muutosprosessien edessä. Jäsenmäärä on ollut viimeiset vuodet laskusuunnassa, ja eri jaostojen toiminta on levännyt liian paljon vanhojen aktiivien varassa. Uusien harrastajien puute ja entisten ikääntyminen johti 2000-luvulle tultaessa aiemmin elinvoimaisilta näyttäneiden lajien kuihtumiseen ja jaostojen lopettamiseen.

Haasteista huolimatta Jyryllä on edelleen paikkansa Jämsänjokilaakson urheilukulttuurissa, ja yhteistyö eri tahojen kanssa jatkuu tuloksellisena. Yhä toiminnassa olevan TUL:n seurana Jyryn ei tarvitse panostaa resurssejaan huippu-urheiluun, vaan se voi käyttää ne tavallisten ihmisten liikunnan hyväksi.