This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Puutuote Leppiniemi Ky

Omistaja Paavo Leppiniemi, syntynyt 2.12.1939 Jämsässä, puoliso Raija. Avioliitosta kaksi lasta. Perheellä on omakotitalo Saviruukintie 14, Särkijärven asuntoalueella.

Leppiniemi perusti mainitun puusepänverstaansa v. 1972, joka on toiminut Jämsän kaupungin varastorakennuksessa, Vitikkalan tilan ent. navettarakennus. Täältä verstas muutetaan joen läntiselle puolelle valmistuvaan teollisuushalliin, josta Jämsän kaupunki vuokraa 370 m² pinta-alaa verstastilaksi.

Mestari Leppiniemi on oppinut puusepäksi puutyöharrastuksensa kautta, kuten hän itse sanoi. Oltuaan Jämsässä erään kauppaliikkeen myymälänhoitajana, ja jonka ohella hän jo alkoi harrastaa puusepän ammattia, josta kiinnostui niin, että ryhtyi puusepäksi ja perusti oman verstaan kuusi vuotta sitten. Sen jälkeen pian hän otti verstaaseen työhön miehiä. Tällä hetkellä hänen apunaan on työssä kolme jämsäläistä nuorta miestä: niistä vanhin kotitalouskoulun käynyt JUhani Mäkinen sekä Risto Rantanen ja Aulis Karonen.

Verstaassa on nykyisin puusepän työkoneet. NIillä valmistetaan rakennuksille ovia, oven- ja ikkunanpuitteita sekä keittiön- ja myymälänkalusteet komeroineen.