This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Selin ja Lindroos palaavat

Lehtileike 80-luvun puoliväliltä

1980-luvun alussa ammattiosaston johtoon nousivat jälleen ennestään tutut kasvot: Reino Selin pääluottamusmieheksi ja Aku Lindroos työsuojeluvaltuutetuksi. Vaikka poliittinen henki eli vanhemmissa paperimiehissä, nuorempi väki loittoni aktiivisesta toiminnasta. Ammattiosaston jäsenmaksun nuoretkin maksoivat, mutta perinteinen työväenkulttuuri ei merkinnyt nuorille enää samaa kuin Kaipolan paperimiesten pioneerisukupolvelle.

Vuosikymmenen mittaan työnantajan ja työväen välinen ilmapiiri Kaipolassa lientyi. Paperi sai osansa taloudellisen nousukauden kakusta, uusia jätti-investointeja oli tulossa ja valtakunnallisella sopimuksella taattiin puitteet työrauhalle paperiteollisuudessa.

Ay-aktivistien keskinäinen kärhämöinti kuitenkin jatkui. Se jatkui paikallislehden palstoilla ja vieläpä Jämsän valtuustossakin. Lopulta sosialidemokraattinen valtuustoryhmä erotti Aku Lindroosin, Mauno Suokkaan ja Veikko Sopasen riveistään.

Tehtaalla Lindroos piti kuitenkin pintansa. Hänet valittiin johtotehtäviin yhä uudelleen. Vaaleissa hän päihitti pitkällisen kilpakumppaninsa Reino Selinin sekä nousua tekevän Seppo Suomisen.