This article is not available in English. Please select another language from the navigation bar at the top.
Mustingan koulu

Kuva: Museo24/Silén Mustingan koulu on rakennettu vuonna 1931. Valkoiseksi rapattu kivikoulu on kaksikerroksinen ja edustaa pelkistettyä klassismia, joka oli tyypillinen kouluarkkitehtuurin ilmenemismuoto ennen sotia. Koulurakennuksessa on sisään vedetyt ikkunat ja seinän ylälaitaa kiertävät kissanpenkit. Rakennuksessa on kaksi kuistillista sisäänkäyntiä, joita kannattavat pylväsaiheet sekä pieniruutuiset ikkunat.

Mustingan koulun  on arkkitehtuuriltaan samankaltainen kuin Sammallahden koulu, molemmat koulut onkin tehty maalaiskoulujen tyyppipiirustuksien mukaan, joita tuotettiin keskusjohtoisesti valtionhallinnossa. Mustingan koulun pihapiirissä sijaitsee myös sympaattinen piharakennus, jonka katolla on vanhan ajan vellikello. Punamullalla maalattu tallirakennus edustaa pihapiirin vanhaa talouskäyttöä, jolloin myös koulujen pihapiirissä näkyi maatalouselinkeinojen vaikutus.
Mustingan koulu lakkautettiin v 2006, oppilaat siirtyivät Jämsän keskustan kouluihin. Rakennus myytiin kyläyhdistykselle.

Kuva: Museo24/Silén